اَكثِروا الدُّعاءَ بِتَعجِیل الفَرَجِ فَاِنَّ ذلِكَ فَرَجُكُم.
برای تعجیل در ظهور من زیاد دعا کنید که خود فَرَج و نجات شما است. (کمالالدین، ج ٢، ص ٤٨٥)
حجتالاسلام والمسلمین علیمحمد حکیمیان، رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه امروز ۲۷ شهریورماه در مراسم رونمایی از درسنامههای علوم قرآن و حدیث در دانشگاه آزاد اسلامی قم گفت: قرآن کلامی است که انسان کامل و اشرف مخلوقات یعنی پیامبر(ص) هم طاقت شنیدن آن را ندارد؛ این چه کلامی است که از محمد شروع شده و امروز در میان میلیاردها انسان وجود دارد و در جان دهها هزار جوان لبنانی اثر گذاشته و کاری کردند که ارتشهای چندین کشور عربی نتوانستند انجام دهند.
حکیمیان ادامه داد: پیامبر فرمود آموزگاران کلام وحی، حاملان پیام الهی هستند. بنابراین آثار این تولیدات (درسنامههای علوم قرآن و حدیث) ۲۰هزار جوان مشغول به تحصیل در مقطع کارشناسی علوم قرآن و حدیث را مخاطب خود قرار میدهد.
رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ادامه داد: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ۲۰ اثر در رشته علوم قرآن و حدیث تولید خواهد کرد که ۱۴ اثر آن امروز رونمایی میشود و مابقی نیز به علت مشکلات کاغذ و ... با تأخیر مواجه شده است.
وی تأکید کرد: همچنین آمادگی داریم تا متون مقطع ارشد و دکتری را هم تولید کنیم، زیرا معتقدیم اگر جامعه به قرآن برگردد، باز هم میتوانیم تحول بسیار عمیقی نه تنها در ایران، بلکه در جهان بیافرینیم.
حکیمیان با بیان اینکه باید با فکر و اندیشه دنیا را فتح کنیم، تصریح کرد: ما آمادگی داریم کارگاههای آموزشی را در مناطقی که دانشگاه آزاد اعلام کند، برگزار کنیم. همچنین از نشستهای نقد در مورد این کتب استقبال میکنیم؛ ما در آغازین راه تدوین کتب هستیم و باید مورد نقد استادان قرار گیرد.
رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با بیان اینکه این پژوهشگاه ۵۰۰ اثر تولید کرده است، بیان کرد: کارهای میدانی خوبی در زمینه روانشناسی و آسیبشناسی اجتماعی انجام شده است، از جمله اینکه خانوادههای زیادی در بحث آسیبهای اجتماعی مورد تحقیق و مشاوره قرار گرفتهاند. همچنین کلینیک خانواده که در کنار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه است، به مردم قم در زمینه مشاوره خدمت ارایه میدهد.
حکیمیان با بیان اینکه مرحله بلوغ علوم انسانی مبتنی بر قرآن و حدیث آغاز شده است، تصریح کرد: مراکز مختلف اقدامات فاخر زیادی انجام دادهاند، ولی کمتر در کنار هم بوده و همافزایی کردهایم، لذا باید در کنار یکدیگر بتوانیم کشوری ارزشی و تمدنی بلندمرتبه با معارف قرآن و اهل بیت(ع) بسازیم.
گفتنی است در این مراسم از ۱۴ درسنامه علوم قرآنی و ۶ درسنامه حدیثی مربوط به مقطع کارشناسی دانشگاه با حضور مسئولانی از وزارت علوم، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه قرآن و حدیث رونمایی شد.
برخی از آثار چنین است :
خرقانی حسن .علوم بلاغی و زیباییشناختی قرآن2
علوم قرآنی 3 .اسعدي محمد
روشهای تفسیری . سید رضا مودب . محمد رضا عزتی
تاریخ کتابت قرآن و قرائات (تاریخ قرآن) .رجبی قدسی محسن
علوم قرآنی2(اعجاز، تحریف ناپذیری) . نجارزادگان فتح الله
متن آموزشی حزب مفصل (سورههای قاف تا ناس) .نجارزادگان فتح الله
تفسیر ساختاری قرآن کریم . خامه گر محمد
مفردات قرآن . طيب حسينی سيدمحمود