المَهدِی طاووسُ أَهلِ الجَنَّةِ.
مهدی(ع) طاووس اهل بهشت است. (الشِّهاب فیالحِکَمِ و الآداب، ص ١٦)
خبر واحد بودن حديث سبعة احرف
حديث سبعة احرف، نزد شيعه، نه تنها متواتر نيست- آن چنان كه علماى اهل سنت، مدّعى شدهاند- بلكه خبر واحدى است كه از ضعف سندى هم برخوردار است.
چگونه ممكن است روايتى نبوى باشد و پيامبر صلّى اللّه عليه و آله آن را روايت نموده باشد و به تواتر نزد اهل سنت، نقل شده باشد، ولى نزد شيعه در حد خبر واحد باشد و آن هم خبرى ضعيف به حساب آيد و با توجه به عدم تصريح آن روايت بر نزول قرآن بر هفت حرف و دارا بودن ضعف سندى و سست و بى اعتبار بودن محتواى آن از نظر ناقل و راوى آن يعنى شيخ صدوق، مى توان، مدعى شد كه اساسا حديثى بر نزول الفاظ قرآن بر سبعة احرف، حتى در حدّ خبر واحد هم در جوامع حديثى شيعه وجود ندارد.
اگر پيامبر صلّى اللّه عليه و آله سخنى مبنى بر نزول الفاظ قرآن بر هفت حرف را فرموده بود، حتما آن همه صحابى شيعه، به ويژه امامان معصوم عليهم السّلام از پيامبر صلّى اللّه عليه و آله نقل مى فرمودند و در جوامع حديثى شيعه ثبت مىشد.
در حالى كه دهها روايت نبوى در حد استفاضه و تواتر، از پيامبر صلّى اللّه عليه و آله وجود دارد كه هم اهل سنت و هم شيعه به نقل و روايت آن پرداخته اند، ولى از حديث سبعة احرف و نزول قرآن بر هفت حرف، حتى يك روايت معتبر هم وجود ندارد.
بلكه روايت صحيحه و معتبرهاى از ائمه عليهم السّلام بر نفى چنين سخنى از پيامبر صلّى اللّه عليه و آله وجود دارد كه در فصل پنجم بررسى شد.
آيا نمىتوان نتيجه گرفت كه پيامبر صلّى اللّه عليه و آله چنين سخنى را نفرموده است و چنين روايتى، دست ساز مى باشد؟
---------------------------------------------------------------------------
نزول قرآن و رؤياى هفت حرف، ص: 248