اِنتَظِروا الفَرَجَ وَلا تَیأسُوا مِن رَوحِ الله.
همواره در انتظار باشید و یأس و ناامیدی از رحمت خدا به خود راه مدهید. (بحار، ج ١٥، ص ١٢٣)
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مسئول طرح نشستهای هدی در حاشیه این نشست گفت: افتخار این را داریم که در ششمین نشست هم افزایی دانشکدههای الهیات کشور میزبان ۱۸ نفر از مدیران این دانشکدهها هستیم.
واعظی افزود: اولین هدف از برگزاری این نشست گفتگو در مورد مسائل روز، شبهات و رفع گرفتاریهای جامعه با کمک گرفتن از سفره علم و قرآن است.
او ادامه داد: ما همچنین در این نشستها از حضور اساتید دیگر رشتهها استفاده میکنیم و تلاش میکنیم پیوند قدرتمندی میان الهیات و دیگر علوم برقرار کنیم.
واعظی در پایان گفت: دیگر بحث مورد توجه نقش الهیات در دنیای معاصر و به ویژه در جبهه مقاومت است. ما تلاش میکنیم تا برای ظهور هرچه بیشتر جنبههای الهیات در جبهه مقاومت گام برداریم.
روز پنجشنبه ۱۷ آبانماه 1403، ششمین نشست رؤسای دانشکدههای الهیات و مدیران گروههای علوم قرآن و حدیث کشور در دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
دکتر جوارشکیان، رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد ضمن عرض خیر مقدم و خوشآمدگویی به اهل فضل و دانش اضافه کرد: بالاترین افتخار دانشگاه فردوسی مشهد، مجاورت با امام رضا (ع) است و میزبانی این جلسه با امام رضا (ع) است. از طرفی میزبان دیگر این نشست قرآن کریم میباشد چرا که این جلسه همزمان با راهاندازی پژوهشکده علم و قرآن در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شده است.
وی همچنین در خصوص بخشهای مختلف نشست توضیح داد: این نشست در سه بخش برگزار خواهد شد، بخش اول تبیین مبانی نظری با محوریت مقاومت است، بخش دوم با محوریت پژوهشهای علمی با الهام از قرآن کریم است و بخش سوم در خصوص مباحث درسی علوم قرآن و حدیث و همایش بینالمللی الهیات مقاومت است.
دکتر واعظی، رئیس دانشکده الهیات دانشگاه تهران با توجه به ضرورت کاربردی بودن رشتهها ادامه داد: لازم است که الهیات کاربردی در دانشگاههای نسل چهارم رونق پیدا کند و بتوان از رشته الهیات در زمینههای مختلف زندگی استفاده کرد و کاربردهای فراوان آن در زندگی مورد توجه قرار بگیرد.
وی همچنین بیان کرد: در همین خصوص همایشهایی با موضوع مسئولیتپذیری اجتماعی از دید الهیات و همایش قرآن و علم برگزار شده است و ادامه بحثها و صحبتها در خصوص الهیات موضوع مهم و قابل توجه است.
حجت الاسلام و المسلمین پارسانیا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به بیان بنیاد الهیاتی علم پرداخت و تاریخچهای از فراز و فرودهای توجه و بیتوجهی به الهیات و علوم انسانی را عنوان کرد.
وی تأکید کرد: این جمع رؤسای دانشکدههای الهیات بهترین جمع است تا اقدامهای عملی برای رسیدن به جایگاهی که حق ماست را برنامهریزی کنیم و بدانیم چه چیزی را باید مطالبه کنیم تا وضعیت دانشکده الهیات را بهبود ببخشیم.
وی در خصوص اهمیت الهیات ادامه داد: ما موضوع علم و آبژهای برای علوم هستیم و عالم را تفسیر میکنیم و اگر در حوزه الهیات بتوانیم به درستی هویت خود را بازشناسی کنیم، میتوانیم برای سایر دانشکدهها نیز هویتبخش باشیم.
دکتر بذرافشان، عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد و رئیس پژوهشکده علم و قرآن، توضیح داد: در پژوهشکده بر آن هستیم که مسائل علمی و موضوعات پژوهشی خود را با الهام از اشارات قرآنی انتخاب کنیم.
وی افزود: این رویکرد میتواند در سیاستگزاری علم و فناوری در کشور بسیار حائز اهمیت باشد و به جریان علمی ما در کشور و جهان اسلام جهت بدهد.
حجت الاسلام و المسلمین اصفهانی، رئیس مجتمع عالی قرآن جامعه المصطفی ضمن تقدیر و تشکر از دانشگاه فردوسی مشهد برای تأسیس پژوهشکده علم و قرآن که جای خالی آن حس میشد، گفت: دو هزار آیه علمی در قرآن وجود دارد، کشورهای مختلفی از جمله مصر، هند، ایران، پاکستان، سوریه، لبنان، عراق، ترکیه، عربستان، یمن، کانادا و فرانسه در این حوزه فعالیت دارند و آثار بسیاری را منتشر کردهاند.
وی مطالعات میان رشتهای قرآن و علوم را ضروری خواند و افزود: ترکیب قرآن با رشتههای علمی دارای فایده و اهمیت بسیار است و باعث میشود محققین جوان که در این حوزه فعالیت میکنند حرفهایی برای گفتن داشته باشند و در حوزههای مختلف تخصص کسب کنند.
وی همچنین با انتقاد از اینکه برخی از دینداران بعد از کشف چیزی میگویند که در قرآن وجود داشته توضیح داد: لازم است در حوزههایی از علوم که امکانش وجود دارد قبل از آنکه مطالب را دیگران کشف کنند، بتوانیم با کمک اشارات قرآن به آنها دست پیدا کنیم و اینگونه نباشد که پس از کشف موارد علمی به وجود آنها در قرآن اشاره کنیم.
در ادامه مراسم نیز دکتر جوارشکیان رئیس دانشکده الهیات در خصوص برگزاری همایش الهیات مقاومت توضیحاتی به رؤسای دانشکدههای الهیات ارائه داد.
وی تأکید کرد: جای الهیات مقاومت خالی است، واقعیت مقاومت از ایران نشأت گرفته است و لازم است که اندیشه آن نیز در ایران ایجاد شود؛ طبق بررسیها، نشستهایی در خصوص الهیات مقاومت شکل گرفته است اما میتوانیم از ظرفیت دانشگاههای کشور برای برگزاری همایش بینالمللی الهیات مقاومت استفاده کنیم.
وی اهداف این برنامه را تبیین علمی اندیشه مقاومت، تقویت دیپلماسی علمی جبهه مقاومت، تقویت ابعاد دانشگاهی و آکادمیک جبهه مقاومت و تبیین ابعاد تحولآفرین و تاریخساز رویکرد مقاومت دانست و برشمرد.
همچنین اشاره کرد: میتوان این همایش را میان مذاهب مختلف برگزار کرد که همایش قویتر و پربارتری باشد.