مَن ماتَ مِنكُم وَ هُوَ مُنتظِرٌ لِهذا الأََمرِ كان كَمَن هوُ مَعَ القائِمِ فی فُسطاطِه.
هر کس از شما که در حال انتظار ظهور حضرت مهدی(علیهالسلام) از دنیا برود همچون کسی است که در خیمه و معیت آن حضرت در حال جهاد به سر میبرد. (بحار، ج ٥٢، ص ١٢٦)
حجتالاسلام سید رضا مودب رئیس کمیسیون نخستین همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم، اظهار داشت:
نخستین همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم، نتیجه دو سال فکر، مطالعه و تحقیق جمعی از پژوهشگران متعهد است که اکنون به نقطه برگزاری آن نزدیک شدهایم.
وی با بیان اینکه تحقق این همایش یک افتخار ملی است، افزود: برگزاری این رویداد علمی مرهون تلاش حوزه علمیه قم و همراهی مدیران محترم پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن است؛ این تلاش گامی مؤثر در مسیر تحقق مرجعیت علمی قرآن برای علوم انسانی به شمار میرود.
رئیس کمیسیون همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم با تأکید بر ضرورت توجه به فرمایشات امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب در حوزه علوم انسانی و قرآن کریم تصریح کرد: رهبر انقلاب طی دو دهه گذشته بارها بر اهمیت مرجعیت قرآن کریم در علوم انسانی تأکید کردهاند و این موضوع به یکی از اولویتهای اساسی نظام تبدیل شده است.
مودب با اشاره به نقش ویژه حوزه علمیه قم در پیشبرد این هدف گفت: تحقق مرجعیت علمی قرآن کریم نیازمند بستری تخصصی و متعهدانه است که تنها از حوزه مبارک قم برمیآید؛ امروز شاهدیم که پژوهشگران این حوزه در اقدامی بینظیر، گامهای مؤثری برای دینیسازی علوم انسانی برداشتهاند.
وی همچنین بر ضرورت تبیین مفاهیم و ادله مرجعیت علمی قرآن کریم در روزهای ابتدایی همایش تأکید کرد و گفت: در روز نخست همایش، به مفهومشناسی و ادله مرجعیت علمی قرآن از منظر آیات، روایات و دیگر مستندات پرداخته میشود؛ مبانی و مرجعیت علمی قرآن نیز در ادامه همایش مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
رئیس کمیسیون همایش از تلاش پژوهشگران برای تدوین مقالات ارزشمند در این حوزه قدردانی کرد و افزود: تلاشهای علمی صورتگرفته میتواند در فضای مجازی و مراکز علمی کشور مورد بهرهبرداری محققان و دانشگاهها قرار گیرد؛ این دستاوردها، خدمتی بزرگ به جامعه علمی کشور خواهد بود.
مودب در پایان ضمن قدردانی از برنامهریزی دقیق برای ارائه مقالات در روز همایش، خاطرنشان کرد: این رویداد علمی روز پنجشنبه برگزار خواهد شد و امید است که همه برنامهها در این روز به نحو احسن به ثمر برسد.