مَن ماتَ مِنكُم وَ هُوَ مُنتظِرٌ لِهذا الأََمرِ كان كَمَن هوُ مَعَ القائِمِ فی فُسطاطِه.
هر کس از شما که در حال انتظار ظهور حضرت مهدی(علیهالسلام) از دنیا برود همچون کسی است که در خیمه و معیت آن حضرت در حال جهاد به سر میبرد. (بحار، ج ٥٢، ص ١٢٦)
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا کنفرانس بین المللی تفسیر و هرمنوتیک متون مقدس (scriptural Hermeneutics and Exegesis)، با حضور قرآنپژوهان ایرانی و آلمانی در دانشگاه پادربورن آلمان برگزار شد.
محمدکاظم شاکر، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی از سخنرانان این کنفرانس در گفتوگو با تسنیم، اهمیت این نشست را در گفتگومحور بودن آن توصیف کرد و افزود: مقدمات این کنفرانس از یک سال قبل و با مدیریت علمی پروفسور "فوناشتوش" استاد الهیات تطبیقی دانشگاه پادربورن و دکتر محمدحسن احمدی عضو هیئت علمی پردیس فارابی دانشگاه تهران آغاز شده بود.
وی ابراز کرد: در این کنفرانس ابتدا قرآنپژوهان ایرانی مقالات خود را در زمینه هرمنوتیک و تفسیر قرآن، به دبیرخانه این کنفرانس در آلمان فرستادند سپس دانشمندان آلمانی، مقالاتی بر محور موضوعات مشابه با محوریت هرمنوتیک کتاب مقدس آماده کردند. از نکات قابل توجه این کنفرانس آن بود که مقالات طرفین پیش از کنفرانس، مورد دقت نظر طرفین قرار گرفته بود، از این رو در روزهای برگزاری کنفرانس، بیشترین زمان صرف گفتوگوی دوسویه بر موضوعات موردبحث بود.
شاکر با بیان اینکه حضور پروفسور "آنگلیکا نویورت" قرآنپژوه سرشناس غربی و سخنرانی ایشان در مراسم افتتاحیه از امتیازات این کنفرانس بهشمار میرود، اظهار کرد: در این کنفرانس علاوه بر ارائه مقالات درباره مباحث قرآنی و کتاب مقدس، از تازهترین کتاب محمدحسن احمدی عضو هیئت علمی پردیس فارابی با عنوان مطالعات حدیثی و زبانشناسی تاریخی توسط پروفسور "آنگلیکا نویورت" رونمایی شد.
این استاد علوم قرآن و حدیث با اشاره به موضوع مقاله خود با عنوان "فلسفه چندمعنایی در تفسیر قرآن کریم" گفت: در مقالهای که در این کنفرانس ارائه دادم، بیان شده قرآن دارای دو گونه معناست که شامل معنای ظاهری و معنای باطنی است، با این حال در دوره معاصر برخی از مسلمانان سنتگرا صرفاً بر معنای ظاهری تمام آیات قرآن پافشاری میکنند. این امر در برخی موارد موجب آسیبهای فرهنگی اجتماعی در جامعه شده است. در این مقاله پس از آنکه یک مدل چهارمعنایی در تفسیر قرآن توضیح داده شده، مبانی و پیامدهای اجرای این مدل تفسیری را مورد بررسی قرار دادم.