• العربية
  • English
  • فارسی
 
امام جعفرصادق (علیه‌السلام) :

مَن ماتَ مِنكُم وَ هُوَ مُنتظِرٌ لِهذا الأََمرِ كان كَمَن هوُ مَعَ القائِمِ فی فُسطاطِه.
هر کس از شما که در حال انتظار ظهور حضرت مهدی(علیه‌السلام) از دنیا برود همچون کسی است که در خیمه و معیت آن حضرت در حال جهاد به سر می‌برد. (بحار، ج ٥٢، ص ١٢٦)

   
 
 
 

کنفرانس مشترک «تفسیر و هرمنوتیک متون مقدس»


کنفرانس مشترک «تفسیر و هرمنوتیک متون مقدس» در آلمان برگزار شد
گروه اندیشه ــ کنفرانس مشترک تفسیر و هرمنوتیک متون مقدس با حضور جمعی از اساتید داخلی و خارجی طی دو روز در دانشگاه پادربورن آلمان برگزار شد.

به گزارش ایکنا؛ کنفرانس مشترک تفسیر و هرمنوتیک متون مقدس (scriptural Hermeneutics and Exegesis)، در روزهای ۲۵ و ۲۶ آبان به میزبانی دانشگاه پادربورن آلمان برگزار شد.

محمدحسن احمدی، عضو هیئت علمی پردیس فارابی دانشگاه تهران و دبیر علمی این نشست در گفت‌وگو با ایکنا؛ به ارائه توضیحاتی از این همایش پرداخت و گفت: در مراسم افتتاحیه این نشست که با سخنرانی فون اشتوش و آنجلیکا نویورت ‌قرآن‌پژوه سرشناس غربی، انجام شد، از کتاب «مطالعات حدیثی و زبان‌شناسی تاریخی» اثر اخیر بنده نیز رونمایی شد.

وی در ادامه افزود: در این نشست اساتید صاحب‌نامی از ایران همچون سیدرضا مؤدب از دانشگاه قم، محمدکاظم شاکر از دانشگاه علامه طباطبایی و محمود کریمی از دانشگاه امام صادق(ع) و همچنین استادان برجسته مطالعات کتاب مقدس مانند «وایدمن» از دانشگاه زیگن، «اگبرت بالهورن» از دانشگاه دورتمند، «کریستیانا تی اتس» از دانشگاه زوریخ، «ماریا نوی برند» و «جوهانز سیدل» از دانشگاه پادربورن نیز حضور داشتند.

دبیر علمی این کنفرانس بین‌المللی افزود: در این کنفرانس که در ضمن دو روز کاری فشرده ۲۵ و ۲۶ آبان‌ماه صبح و بعدازظهر و در قالب ۴ پنل تخصصی برگزار شد، استادان این حوزه به ارائه مقالات خود پرداختند. این کنفرانس ظهر دیروز، شنبه ۲۶ آبان و با سخنرانی پرفسور فون اشتوش به کار خود خاتمه داد.

وی با اشاره به موضوعات اصلی پنل‌های این همایش که با حضور غلامرضا جندقی، رئیس پردیس فارابی دانشگاه تهران و محمدباقر جعفری، مشاور بین‌الملل همراه بود، بیان کرد: موضوع اصلی پنل اول «کاربرد روش‌شناسی تاریخی در تحلیل موضوعات الهیاتی»، موضوع پنل دوم «چند معنایی در تفسیر متون مقدس»، موضوع پنل سوم «هرمنوتیک» و موضوع پنل چهارم «نقش و جایگاه نظر تفسیری مفسر در فهم متن» بود.

عضو هیئت علمی پردیس فارابی دانشگاه تهران در ادامه تصریح کرد: در این کنفرانس ابتدا فون اشتوش از دانشگاه پادربورن به ارائه توضیحاتی مقدماتی درباره همایش پرداخت و سپس خانم نویورت از دانشگاه فرای برلین به سخنرانی پرداخت. نخستین پنل در ساعت ۱۶ روز جمعه و با سخنرانی بنده در موضوع دیدگاه مفسران در مورد آیه ۱۳ سوره مائده آغاز شد. سخنران دوم این پنل هانس اولریش وایدمن از دانشگاه زیگن پادریورن و استاد الهیات کاتولیک بود. وی با موضوع «مریم مقدس در کتاب، سنت و تاریخ با رویکرد روش شناسی تاریخی» به ایراد سخن پرداخت.

وی با اشاره به دومین پنل این همایش گفت: این پنل از ساعت ۱۸ تا ۲۰ با سخنرانی محمدکاظم شاکر از دانشگاه علامه طباطبایی، با موضوع «فلسفه چندمعنایی در تفسیر قرآن و کتاب مقدس» شروع شد. در ادامه استاد آلمانی این پنل، اگبرت بالهورن، استاد الهیات و تفسیر عهد عتیق، با موضوع «چند معنایی در تفسیر عهد قدیم» به ایراد سخن پرداخت.

احمدی با اشاره به سومین پنل بیان کرد: سومین پنل در صبح روز شنبه ۲۶ آبان، از ساعت ۹ تا ۱۱ با سخنرانی محمود کریمی از دانشگاه امام صادق(ع) تهران با موضوع «زبان مجاز در قرآن» شروع شد و سخنران متقابل آلمانی این پنل، کریستینا تی اتس از دانشگاه زوریخ بود. همچنین چهارمین و آخرین پنل نیز در ساعت ۱۱ تا ۱۳ برگزار شد. در این پنل، ابتدا بنده و سید‌رضا مودب به ارائه مقاله مشترک خود با عنوان «متن مقدس؛ بین اصالت و زبان‌شناسی» به ایراد سخن پرداختند. سخنران متقابل نیز خانم ماریا نوی برند، استاد دانشگاه الهیات دانشگاه پادربورن بود که با موضوع «تفسیر عهد جدید، کلیسا و مسیحیت ضد یهود از کتاب مقدس» سخنرانی کرد. این کنفرانس ظهر شنبه و با سخنرانی پرفسور فون اشتوش به کار خود خاتمه داد.



 

انجمن‌ها
دانشگاه‌ها
پژوهشگاه‌ها
مراجع عظام
سایر

انتشار محتوای این وبگاه تنها با ذکر منبع مجاز میباشد

X
Loading